Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

День вшанування учасникiв бойових дiй на територiї iнших держав

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 32 річниця виведення радянських військ з Афганістану. Цей день встановлено згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року.

Річниця виведення радянських військ з Афганістану – пам’ятна дата. Вона принесла мир і припинила кровопролиття. Завжди будемо пам’ятати тих, хто загинув у цій війні, був скалічений та постраждав. Усі вони – молоді люди. Багато хто з учасників цієї війни проявив особистий героїзм, мужність і це варто поваги.

Молюсь за тебе, Україно,

Молюсь за тебе кожен час,

Бо ти у нас одна-єдина,

Писав в своїх віршах Тарас.

Молюсь, казав він,- щоб у тебе

Не було між людьми війни,

Щоб завжди було чисте небо

На нашій стомленій землі.

Щоб завжди у садку смерека

Весняним квітом під вікном цвіла

І прилітали з вирію лелеки,

Щоб гомін хвиль послухати Дніпра.

У нашій школі були проведені такі заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а саме:

- у бібліотеці школи проходила виставка літератури, статей на висвітлення подій бойових дій на території Республіки Афганістан «Чорна тінь Афганістану»;

- виховні тематичні бесіди, тематичні уроки з тем: «Крізь пекло Афганської війни», «Афганістан звучить в моїй душі», «Ціна чужої війни», «Час і досі не загоїв рани», «Ціна чужої війни», «Сторінками історії. Ми будемо довго пам?ятати», «Ціна чужої війни», «Афганістан. Крізь пекло війни»;

- перегляд документального фільму «Останній солдат Афганістану».

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *