Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

День Європи

В Україні 16 травня, відзначають дивовижне свято – День Європи. Дивовижне переважно тому, що наша держава – єдина держава у світі, яка не є членом Європейського союзу, але з року в рік святкує на державному рівні єднання з європейськими країнами. Зазвичай такі святкування відбувалось широко, голосно, весело. Зараз, в умовах пандемії коронавірусу, звісно, святкування буде проходити значно тихіше.

День Європи в Україні було затверджено в календарі державних свят трохи понад 16 років тому.

Зокрема, 19 квітня 2003 року тодішній президент Леонід Кучма, враховуючи стратегічний курс країни на європейську інтеграцію, своїм указом постановив відзначати День Європи в Україні щорічно третьої суботи травня.

Цим документом український уряд і місцеві органи влади зобов'язувалися забезпечити здійснення заходів щодо організації та проведення свята в усіх куточках держави, а Держкомітет телебачення і радіомовлення спільно з Міністерством закордонних справ - висвітлення урочистостей у засобах масової інформації.

Саме ж свято стали сприймати як символ єднання України з іншими європейськими країнами – день миру, спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Офіційним символом свята є прапори європейських держав, у тому числі України.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *