Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги

ПАМ’ЯТЬ
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
   В. Симоненко

Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття велика трагедія нашого народу – Друга світова війна. Неможливо забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. Воєнне лихоліття не оминуло жодної української сім’ї.

Учні школи долучилися до відзначення Дня пам'яті та примирення над нацизмом у Другій світовій війні. Для учнів була проведені «Уроки звитяги»: Під час яких діти згадали сумні події Другої світової війни та вшанували подвиг українського народу в ті страшні роки.

Учні взяли участь у майстер-класі з виготовлення червоних маків. Ці червоні символи, виготовлені школярами власноруч, прикрасили груди учнів та вчителів під час акції «Маки пам'яті».

До святкування Великої Перемоги у школі оформлено виставку стіннівок: «Пам’ятаємо. Перемагаємо. 1939-1945 рр.». У бібліотеці підготовлено виставку художньої та історичної літератури: «Шляхами подвигу і слави наших дідів і прадідів». Протягом тижня у всіх класах були проведені виховні години,  присвячені перемозі над нацизмом.

Ми повинні пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була ця війна, та ціну, яку заплатили наші батьки і діди за звільнення України від нацистських загарбників.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *