Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
18 Квітня 2024 р

День зустрічі птахів-2021

1 квітня кожного року відзначається  Міжнародний день птахів, який вперше почали святкувати у 1906 році. Саме тоді з ініціативи ООН було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. 

В Україні їх налічують майже 770 видів. З них 360 — під загрозою зникнення. Слід зазначити, що День птахів — це не лише річниця Конвенції ООН, але й час повернення пернатих додому.

Ось і ми дочекались ніжних обіймів ласкавого сонечка, п’янких пахощів природи, що оживає, радісного щебетання птахів. Саме їх, дзвінких провісників весни, вітали учні нашої школи на Святі зустрічі птахів. Розпочалося воно усним журналом, на якому діти розповідали про птахів, читали вірші, загадки, називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками, відзначили тих, які перебувають під охороною та занесені до Червоної книги.  Багато цікавинок про птахів підготували учні 5 класу разом з учителем біології Флорінською М. Я..

Продовжилося свято вже на подвір’ї школи, адже школярі принесли подарунки — пташині будиночки. Працювали над їх створенням дома з батьками. Кожна хатинка була особливою, важко навіть визначити кращу. Діти уважно і прискіпливо обирали місця для годівничок: і сонечко щоб гарно освітлювало, і гілки не заважали. Прикрашають тепер будиночки дерева біля школи, чекають з нетерпінням своїх крилатих господарів. За уявленнями наших предків, пташки — вісники радості, їх завжди цінували і оберігали. Тому Свято зустрічі птахів має велике виховне і екологічне значення. Шпаківня, зроблена власноруч, крихти у годівничці і є проявами поваги до природи, любові до рідної землі. Зустріч птахів була дійсно святковою. Сподіваємося, що завдяки щирим дитячим турботам птахів у нашому краї буде все більше і більше.

Люди, пам’ятайте! Птахи — невід’ємна частина живої природи, їх потрібно любити і берегти не лише тому, що вони корисні, а й тому, що вони переповнюють наше буденне життя масою позитивних емоцій. Спостерігаючи за ними, ми отримуємо величезну естетичну насолоду. Пернаті — це не лише користь, а й краса. А краса, як відомо, врятує світ.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *