Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
18 Квітня 2024 р

День гідності та свободи

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - Майдан 2004 року і революція 2013 року - Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи.

У нашій школі відбувся ряд заходів до відзначення Дня Гідності та Свободи, метою яких було утвердження серед учнів ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та  у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.  Заходи в школі відбувалися  під  загальною назвою «Нескорена та  незламна Україна».

Для учнів 5-11 класів були проведені уроки мужності «Наш дух не зламати, свободу не вбити». Для учнів 7-11 класів було організовано перегляд  документального фільму «Революція гідності. Спецпроект ICTV».

Учителі початкової школи  провели  хвилинки пам’яті. Педагоги в доступній для дітей формі розповіли про події, які відбувалися в нашій державі. Як підсумок - діти виготовили паперових журавликів як символ любові до України та намалювали малюнки на тему: «Моя країна – Україна!».

У коридорі школи була розгорнута фотовиставка «Революція Гідності. Як це було», яка діятиме до кінця листопада.

Шкільна бібліотека підготувала книжкову експозицію «Україна: незалежність, гідність, свобода».

Слава Україні!

Героям слава!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *