Якимівський ліцей
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
23 Квітня 2024 р

Всесвітній день запобігання самогубства

10 вересня щорічно відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам. Він був заснований Всесвітньою організацією охорони здоров'я спільно з Міжнародною асоціацією по запобіганню самогубствам. Ця проблема останнім часом постала дуже гостро в суспільстві, адже Україна входить в п’ятірку країн Європи з найвищим  рівнем самогубств, особливо  серед дітей. Людина часто відважується на такий відчайдушний крок тому, що не бачить виходу із складних життєвих ситуацій, занадто болісно переживає свої особисті проблеми. Дуже важливо щоб в такі моменти людина не залишалась сам на сам зі своїми турботами, душевним болем, відчувала підтримку з боку близьких, рідних.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби із суїцидом, 10 вересня 2020 року у нашій школі було проведено акцію «Я обираю життя». 

Метою акції була профілактика суїцидального ризику в шкільному середовищі.

День був насичений різноманітними акціями та заходами. Учні молодшої та старшої школи мали можливість взяти участь у акції «Фотосесія позитиву» під час якої учні ділилися частинкою свого щастя з іншими. Акція мала велику популярність як серед дітей так і серед працівників школи, всі з задоволенням брали в ній участь.  
Для учнів початкових класів проведено годину спілкування  «Посміхнись життю – життя посміхнеться тобі!».

Серед учнів 9-11 класів проведено анкетування «Ставлення до проблем самогубства». 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *